СЛУЖБА ЗА БОЛЕСТИ УВА, НОСА И ГРЛА

Монографија «40 година у служби» представља приказ развоја Службе за бо-лести ува, носа и грла Здравственог центра у Јагодини. Приказан је историјат развоја здравствене службе у Јагодини и околини почев од оснивања првих болница при ма-настирима, оснивање и развој Службе за болести ува, носа и грла, као и значај Служ-бе за Јагодину и околину. Својим квалитетном радом и одговорним особљем Служба је постала позната и ван граница општине Јагодина, окупљајући оториноларингологе целе Србије на годишњем Јагодинском ОРЛ Симпозијуму.

Ове године Служба слави леп јубилеј – 40 година постојања. Од једног лекара специјалисте, оскудне опреме и услова за рад, у току првих 25 година, од 2000. годи-не, после доласка са специјализације Др Владе Спироског, бележи се значајан и брз напредак. Убрзо Служба постаје ојачана за још двоје специјалиста, набављена је нова и савремена опрема, уводи се једнодневна хирургија. Двоје специјалиста завршавају субспецијализације из аудиологије и фонијатрије. Велика пажња посвећује се сталној едукацији запослених, квалитетном, одговорном и стручном раду. У плану је даље напредовање Службе са оснивањем стационарног дела.

Овакав напредак је уочен и цењен од стране Оториноларинголошке секције Српског лекарског друштва, те је 2006. године, у организацији Службе ОРЛ у Јагодини одржана ОРЛ Секција СЛД. Успешна организација овог састанка услови-ла је организацију годишњег Јагодинског ОРЛ симпозијума почев од 2013. године, на којима су своја предавања одржали еминентни предавачи, уз велику посећеност скупа.

Ова монографија ће представљати лепу успомену на велики јубилеј Службе за болести ува, носа и грла Здравственог центра у Јагодини. На крају овог текста, придружујем се честиткама Начелнику Службе и свим запосленима, са жељом за даљи напредак у сваком смислу.

Проф. др Ненад Балетић

Монографију можете преузети кликом на линк

Check Also

Продајна изложба психијатријске дневне болнице

           Поводом 08. марта  у просторијама психијатријске дневне болнице Опште болнице Јагодина биће организована продајна …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.