Посета Министра Здравља Општој Болници Јагодина

Посета Министра Здравља Општој Болници Јагодина 04.05.2011. – [ 2011-05-16 ]

04.05.2011. године делегација Министарства здравља Републике Србије на челу са Министром здравља проф. др Зораном Станковић посетила је град Јагодину, као и Општу болницу Јагодина и Дом здравља.

Посета министраУ пратњи делегације, градоначелника града Јагодине Драгана Марковића, директора Опште болнице Јагодина др Дарка Милетића и директора Дома здравља Милоша Лукића, Министар здравља проф. др Зоран Станковић је обишао Клуб здравствених радника, као и Одељење лабораторијске дијагностике, дечије одељење и коронарну јединицу Опште болнице Јагодина, и том приликом је истакао да је тешко издвајати велика средства за инвестиције када у Србији има 1.300.000 незапослених, и нагласио је да не треба дуплирати болничке капацитете на релацији Јагодина-Ћуприја-Параћин, у градовима који су међусобно удаљени 10, односно 20 километара.
Поред Министра здравља у посети Општој болници Јагодина били су потпредседница Владе Републике Србије и Уједињених Региона Србије, Верица Калановић, председник Уједињених Региона Србије, Млађан Динкић, као и градоначелник Јагодине Драган Марковић.

После обиласка Опште болнице Јагодина проф. др Зоран Станковић је одржао радни састанак са менаџментом, начелницима и главним техничарима служби Опште болнице Јагодина, као и са представницима синдиката, у просторији сале за прес конференције Опште болнице Јагодина где је после уводног дела директор Опште болнице Јагодина одржао презентацију (презентацију можете преузети са сајта) и обавестио Министра здравља о томе шта је све учињено у Општој болници Јагодина у протекле три године, као и то какви су планови за наредни период.
На овом радном састанку Министар здравља је предочио планове за развој здравства у наредном периоду, сузбијање корупције и поновио да не треба дуплирати болничке капацитете.
Галерију слика посете делегације Министарства здравља Републике Србије можете погледати на сајту.

Check Also

eticki odbor

Позив за седницу Етичког одбора

У складу са чланом 37. и 38. Статута Опште болнице Јагодина сазива се седница Eтичког …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.