Ако желите да избегнете непотребно чекање!

Линк ка документу Преузми

Потребна документа: Како би избегли непотребно чекање, молимо Вас да пратите упутство везано за процедуру прегледа

и хоспитализације.

ДОЛАЗАК РАДИ ПРЕГЛЕДА

За прегледе код специјалисте у амбулантном односно поликлиничком делу Болнице неопходан је упут изабраног лекара. За ближе детаље молимо Вас да се обратите свом изабраном лекару.

За прегледе у Служби ургентне медицине потребан је упут изабраног лекара или лекара Службе хитне медицинске помоћи дома здравља са територије места пребивалишта пацијента. Без упута се у овој Служби прегледају једино хитни – ургентни случајеви. Уколико пацијенти немају одговарајући упут, нису ургентни
случајеви, али инсистирају на прегледу у Служби ургентне медицине, сносиће трокове прегледа према ценовнику услуга Опште болнице Ћуприја.

ДОЛАЗАК РАДИ ХОСПИТАЛИЗАЦИЈЕ

Код планиране хоспитализације у заказано време (време договорено са ординирајучим лекаром Болнице) све процедуре пријема обављају се на пријемном пулту у приземљу установе. Код планираних пријема на болничко лечење неопходно је понети потребну документацију и ствари.

Од документације за хоспитализацију неопходно је да имате код себе:

упут за болничко лечење (добија се од изабраног лекара пацијента – за ближе детаље обратите се свом изабраном лекару), уредно оверену (важећу) здравствена књижица (погледајте текст о новим здравственим књижицама)

Уколико је индикован хитан пријем, а пацијент нема одговарајућу здравствену легитимацију, неопходно је да рођаци или неко друго лице до завршетка лечења регулише здравствено осигурање хоспитализованог лица. У супротном болница ће бити принуђена да испостави рачун за целокупно лечење, који се пре изласка мора
платити.

Препоручујемо да за пријем у болницу донесете следеће ствари:

хигијенски прибор, пешкир;
папуче;
марамице (влажне, папирнате);
све лекове које сте пили код куће;

Веома је важна информација о лековима које су пацијенти до доласка у болницу узимали, па би било добро да те лекове и покажу на пријему у болницу. Зато је врло важно понети кутијице или чак оригинална паковања коришћених лекова како би ординирајући лекар био сигуран шта је пацијент до момента пријема у болницу узимао од терапије.

Молимо вас да се придржавате кућног реда болнице. Уколико нисте упознати са кућним редом, молимо Вас да ближе информације затражите од дежурног особља.

ДИРЕКТОР

Др Дарко Милетић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.