Ново санитетско возило од породице Милановић

Општа болница у Јагодини добила је ново, савременим медицинским апаратима опремљено санитетско возило марке Фолксваген, као донацију породице Милановић.

Глигорије Милановић је успешан бизнисмен пореклом из Јагодине, који од 1961. године живи и ради у Отави у Канади. Вредност донације је 30.000 евра, а папиролишки акцију је помогла фондација „Принцезе Катарине“, а провизије се одрекла и „Ауто кућа Тасић из Јагодине“ као продавац.

Последња набавка оваквог возила обављена је пре 10 година. За ову набавку највише се ангажовао менаџмент болнице на челу са замеником директора Милицом Павловић као и председник УО Опште болнице у Јагодини Никола Радосављевић који су ступили у контакт са Глигоријем Милановићем као донатором пре годину дана.

Кључеве новог санитета Николи Радосављевићу уручио је у име породице Аврам Милановић. Том приликом Радосављевић се захвалио на донацији и рекао:

– Ово возило је нешто што је у овом тренутку било најпотребније и стигло је у прави час с обзиром да имамо старији возни парк и није нимало лако купити један овакав санитет. Ово је велика ствар за Јагодину с обзиром да је санитетско возило оваквог типа од изузетне важности у спашавању живота људи и користиће се за превоз болесника из Јагодине до Клиничких центара у Београду , Нишу и Крагујевцу. Захвалио бих се и менаџменту болнице и „Ауто кући Тасић.

Радосављевић је рекао да је у последње две године пуно уложено у модернизацију Опште болнице па је тако Министарство здравља финансирало набавку опреме: дигитални рендген апарат, лапароскопски стуб, електрични систем за ортопедију, Ергометријско радно место са покретном траком, надоградјен је постојећи холтер систем, набављена су 4 дефибрилатора, 4 ЕКГ апарата, плазма стерилизатор, парни стерилизатор и опрема за стерилизацију. Планови су да Јагодина буде водећи Здравствени центар.

Check Also

Продајна изложба психијатријске дневне болнице

           Поводом 08. марта  у просторијама психијатријске дневне болнице Опште болнице Јагодина биће организована продајна …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.