Одељење ортопедије и трауматологије

    Ортопедија  је медицинска специјалност која проучава, спречава и лечи бoлeсти, деформације и повреде система за кретање.Трауматологија је грана медицине која се бави хитним пријемом и лечењем  повреда локомоторног система.

За Одељење ортопедије и трауматологије Опште болнице у Јагодини  са сигурношћу се може рећи да је у пуној експанзији развоја.

У веома кратком временском периоду пређен је пут од мале и неразвијене   организационе  јединице до Одељења о којем се говори у суперлативима.

Перфектна организација рада и пожртвован рад запослених постали су заштитни знак овог одељења због чега су више пута проглашавани најбољом службом у Општој болници Јагодина од стране здравствених осигураника.

Oво Одељење је кадровски, стручно, просторно и у сваком другом погледу  оспособљено за пружање свих врста услуга, интервенција,односно оперативних захвата,из домена ортопедије и  трауматологије.

Састоји се од три комплеметарне целине које чине:

Специјалистичко-консултативна амбуланта која ради сваког радног дана од 07 до 20 часова и у којој се годишње обави више од 26 000 специјалистичко-консултативних прегледа и преко 15 000 различитих врста интервенција.

Стационарни део са 15 болесничких постеља,које још увек дели простор са Одељењем опште хирургије,али чије се пресељење и проширење очекује врло брзо,а након завршетка започете надоградње на једној од постојећих болничких зграда.

Две засебне операционе сале,од којих је једна у сталној употреби, и где се годишње изврши преко 300 најсложенијих ортопедско-трауматолошких хируршких захвата (изузев хирургије кичме и опсежних тумора).

Специјалисти за ортопедску хирургију и трауматологију Др Раденко Рубежић-начелник,

Др Љубиша Ристић,Др Мики Зарков  и  Др Никола Марјановић, заједно са осталим професионалним и стручно оспособљеним кадром (16 медицинских сестара-техничара и један болничар), успели су да 24 часа буду у служби здравствених осигураника,да им пруже адекватну здравствену заштиту,али и да континуирано воде рачуна о свом напредку и усавршавању едукујући се у референтним здравственим установама како у земљи тако и у иностранству.

Из свега горе наведеног може се извући јасан закључак да је Одељење ортопедије и трауматологије Опште болнице у Јагодини поставило нове стандарде у организацији и раду,што је по свим релевантним показатељима резуртирало преузимањем лидерске улоге у региону.

Check Also

3. Служба за гинекологију и акушерство (са неонатологијом)

А) Стационарни део – Одељење гинекологије – 18 постеља – Одељење акушерства – 23 постеље …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *