2018-10-22 16:18:40
Ти си овде: Почетна » Службе » Одељење трансфузиологије
Одељење трансфузиологије

Одељење трансфузиологије


    Трансфузија крви је процес преношења крви или крвних продуката из крвног састава једне особе у крвни састав друге особе. Трансфузија крви може спасити живот у неким ситуацијама, попут великог губитка крви, или се може користити ради надокнађивања изгубљене крви током хируршке операције.

Одељење трансфузиологије Опште болнице у Јагодини има деветоро запослених техничара са 5. степеном стручне спреме, и двоје лекара специјалиста трансфузиологије.

Радни циљеви одељења трансфузиологије су тријажа и узимање крви од добровољних даваоца у самој служби или на терену, лабораторијска обрада крви давалаца и пацијената (амбулантних и стационарних). Одељење поседује aпаратуру задње генерације и опремљена је квалитетним фрижидерима за складиштење и чување крви и крвних деривата.

Одељење трансфузиологије Опште болнице у Јагодини има одличну сарадњу са активистима удружења давалаца крви и Црвеним крстом у Јагодини, тако да се на годишњем нивоу одрже многобројне акције давања крви у којима је сам одазив давалаца велики.

Оставите одговор

Ваша мејл адреса неће бити објављена.Захтевана поља су означена *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Врати се на врх
Tvoj portal