Одељење опште хирургије са трауматологијом


    Хирургија је посебна дисциплина и вештина медицине која се бави лечењем обољења и повреда мануелним поступцима или операцијама уз помоћ специјалних инструмената.

Савремена хирургија није само мануелна делатност, него захтева усвајање и примену знања из базичних и клиничких медицинских дисциплина као и овладавање модерним технолошким сазнањима.

Одељење Опште хирургије са урологијом, Опште болнице у Јагодини, је одељење са дугогодишњом традицијом и великим искуством запослених које се преноси са генерације на генерацију,али и које се стално надограђује уз континуирано медицинско усавршавање и едукацију.На овај начин стичу се нова стручна знања и уводе нове оперативне технике,што је уз професионалан однос према пацијентима и несебични ангажман свих запослених, резултирало поновним преузимањем лидерске улоге у региону.

Тренутно Одељење опште хирургије броји 66 запослених:

–   9 специјалиста опште хирургује,

–   1 субспецијалиста дигестивне хирургије,

–   43 медицинске сестре-техничара и

–     3 болничара.

Широк је и разноврстан диапазон оперативних захвата који се обављају на овом одељењу, а поменућемо само неке:

–        колоректална хирургија,

–        лапараскопске операције,

–        пластика уз помоћ мрежица ,

–        хирургија дојке,

–        васкуларна хирургија (операција вена)

Није безначајно истаћи да је по мишљењу компетентних професора из Србије операција дојке једна од најбољих у Србији , одмах иза операција дојке које се раде у Београду.

Одсек урологије  поред прегледа обавља и мање интервенције као што су: пласирање и замена катетера, цистоскопије, пласирање цистофикса, тежа дилатација уретре и друге мање интервенције.

Просторно се Одељење опште хирургије са урологијом састоји из три компламентарне целине:

Специјалистичко-консултативне амбуланте у којој лекари специјалисти примају пацијенте сваког радног дана у пре подневној и поподневној смени,без заказивања прегледа.

Стационарног дела,који броји укупно 50 постеља у реновираним болесничким собама (два апартмана) и адекватним пратећим просторијама у чију је адаптацију и реконтрукцију менаџмент Опште болнице Јагодина у последњих неколико година уложио значајна материјална средства.

Операционог блока са две савремено опремљене (такође реновиране) операционе сале и јединицом интезивне неге.

Из свега горе наведеног јасно је да Одељење Опште хирургије са урологијом, Опште болнице у Јагодини, данас представља савремено опремљено одељење у којем лекари специјалисти и остало особље  двадесет четири часа дневно пружају врхунску здравствену заштиту својим пацијентима,али и где се инсистира на сталном унапређењу достигнутог.

 

Check Also

4. Служба за педијатрију

А) Стационарни део – Одељење педијатрије – 22 постеље Б) Поликлинички део – Одсек за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *