Служба за педијатрију


      Педијатрија је грана медицине која је дефинисана објектом свог интереса – дететом, од рођења до краја адолесценције. То је, према томе, медицина развојног доба.

У вези са границама педијатрије последњих година се временски распон људског живота у којем делује педјатрија проширио, уназад у пренаталном добу до самог зачећа и унапред до времена досезања зрелости.

Служба за педијатрију Опште болнице Јагодина  у последњих неколико година уз велику помоћ менаџмента,али и великог залагања запослених достигла је висок ниво професионалности у пружању здравствених услуга.

Тренутна кадровска структура у овој служби броји 9 лекара и 17 медицинских сестара.

Међу лекарима ту су примаријус, субспецијалисти и специјалисти педијатрије,односно 2 пулмолога, гастроентерохепатолог, кардиолог, хематолог, неуролог, психијатар, педијатар и један лекар на специјализацији.

Специјалистичка амбуланта при одељењу ради сваког радног дана и у њој се годишње обави преко 5.000 специјалистичко-консултативних прегледа,док се стационарно годишње лечи близу 2000 пацијената.

Из разговора са начелником Службе за педијатрију Др Небојшом Влашковићем, доктором медицине-специјалистом педијатрије, сазнајемо да је млађа популација све више погођена разноразним обољењима. Али и да су у служби на чијем је он челу сви запослени спремни да несебично раде у корист здравља малих пацијената.

Односно да је Служба за педијатрију кадровски,стручно,просторно и у сваком другом погледу спремна да одговори потребама савременог доба и да најмлађој популацији пружи адекватну здравствену заштиту.

 

 

 

 

Check Also

3. Служба за гинекологију и акушерство (са неонатологијом)

А) Стационарни део – Одељење гинекологије – 18 постеља – Одељење акушерства – 23 постеље …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *